Azok a vad '80-as évek

2011. október 28., péntek


Freddy megszállott imádásával kezdődött. Igen, a '80-as évek csíkos pulóveres, égett testű, pengés ujjú, gyerek gyilkosának imádója lennék.

Most kifejteném, hogy milyen módon lehet imádni egy ilyen karaktert, de megintcsak elkalandoznék. Tehát, minden akkor kezdődött, mikor a klasszikusok közül a hozzánk közelebb állókat kezdtem nézni. ['80-as évek] Nagy horror imádó is vagyok, így természetesen ilyen értelemben. [Péntek 13 sorozat, Rémálom az Elm utcában 6+1 meg még 1 részes sorozat]

Mindig érdekelt a közeli "történelem". [ami születésem előtt történt, de nem volt még régen] Tehát mindig érdekelt, de inkább a távolabbi közeli ['50, '60-as évek]. Azok a filmek olyan hangulatot adtak át, és olyan érzéseket, ami más volt, mint azelőtt így felkerült a listámra a hozzá tartozó évtized. 

A zenében a Dokken - Into the fire című szám indított el. Imádom:D Ha már a zenénél tartunk, egy rövid zenei ismertető teljesen saját amatőr meglátásom szerint. (nem mondom, hogy értek a zenéhez, mert nem)

A '80-as évek zenei stílusa hozta meg a különleges hangzást. Ez nem olyan volt, mint a régi akusztikus számok, vagy később a basszus. Még a '70-es évek pszichedelikus rock furcsa hangzására sem tudott hasonlítani. Elektronikus, lendületes hangzása, különc és furcsa, de tetszős nagyon! :D 
Menő volt a Rock és a Disco, Szintipop és New wawe.  Jurney, Bon Jovi, Kim Wilde, Sandra, C.C Catch, Laura Branigan, Modern Talking, Alphaville, Madonna, Culture club meg ezek, hogy a divatzenét említsem.

A zene is csak azt bizonyítja, hogy mennyire eltérőek akartak lenni az eddigiektől. A régi jó átlagtól. Mint én! Szóval elkezdtek testhez álló ruhadarabokat hordani. Cica nadrágot, feszes pólót, színes ruhadarabokat, neon színeket. Minden elképzelhető színt és árnyalatot. Sok kiegészítővel, még csak nem is passzoltak egymáshoz. Persze a hippy korszak után nehéz volt újat alkotni, de nekik sikerült, még milyet! Lábszár melegítő, szakadt farmer, kőmosott farmer dzsekik. Minden olyan dolog, amit addig kerültek. 

Kócos, göndör, tupírozott és kreppelt haj. Nagy hajgumik. Természetellenes platinaszőke haj, és színes tincsek. Mindenféle elképzelhetetlen, nevetségesen felturbózott frizura. Akkor jött divatba az elöl rövid, hátul hosszú séró is. A hetvenes évek trapéz gatya mániája után a szárak szűkek lettek, szakadtak, sport cipővel. Válltöméssel. Rózsaszín, vagy vörös rúzsal. Erős színű szem festés. Sok réteg ruha, mindenféle kiegészítők pl. masnik, pepita minta, nagy fülbevalók és egyéb őrültségek. Erre példa a sonka ujjú pulóver, rövid elálló aljú póló, Ejtett vállú felsők, mini ruhák, kötött dolgok, Csíkok, nagy színes, mintás pólók. Latex szerű nadrágot hortak, ez most is nagy divat lett, de szerintem nagyon kevés embernek áll jól. Egyre kevesebbnek. Talán érdemes lenne kerülni a gyorséttermeket, vagy a latexnacit-.-"

Az első személyi számítógépek megjelenése. Az internet kezdete. Sok jó film, és zene.

Üzemeltető: Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Copyright

My own photos and words since 2009.